Voetverzorgingstips

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan.

Door een bezoekje te brengen aan de pedicure houdt u uw voeten in goede vorm en in uitstekende conditie. Het helpt bovendien om klachten te voorkomen. Als u klachten heeft, raden wij u aan niet te lang te wachten met het maken van een afspraak met een pedicure. Na een paar behandelingen loopt u op wolken naar buiten op een paar ’ nieuwe’ voeten. Het is een kwestie van goed onderhoud, gewoon regelmatig laten doen, uw voeten hebben er baat bij. En: ze mogen weer gezien worden.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Niet te lang in het water met uw voeten, een droge huid kan daar een gevolg van zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème

Breng vochtregulerende crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.
Dit houdt de huid soepel. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken.!

Voorkom ingroeiende teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening, meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen.

Risicofactoren van ingroeiende teennagels zijn:

–          druk door slecht passende schoenen
–          het verkeerd (te kort) knippen van de nagels
–          een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor,  maar dan  juist als de huid extra droog is.
Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

–          1 keer per week de voeten vijlen, in 1 richting
–          iedere  avond uw voeten insmeren met een goede crème

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen door uw pedicure! Dit voorkomt veel pijn.

Schoenen kopen

Goede en passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten, koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan in de ochtend..
Op die manier voorkomt u onnodig  knellende schoenen en voetproblemen. Koop altijd schoenen die direct goed zitten.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte, schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60 graden.